VSS-AMAC

VSS AMAC is het merk van fabrikant VSS Machinebouw voor de productie van landbouwmachines voor de uienteelt en aardappelteelt, voortkomend uit het voormalige merk AMAC. A.B.M. is dealer van het VSS AMAC assortiment in Zeeuws-Vlaanderen.

VSS AMAC Uienlader


De VSS AMAC Uienlader. Eenvoud gecombineerd met grote capaciteit.


De VSS AMAC Uienlader (UL) is uitermate geschikt voor het opladen van uien. De VSS AMAC UL onderscheid zich door zijn eenvoud en grote capaciteit. Service en onderhoud zijn tot een minimum beperkt en op eenvoudige wijze uit te voeren. De VSS AMAC UL is uitgevoerd met een lange zeefband waardoor de machine een grote zeefcapaciteit heeft. Verder heeft de zeefband een kleine hellingshoek waardoor de uien niet terugrollen. De egelband scheidt het loof van de uien. Via een transporteur met grote capaciteit worden de uien opge- voerd en komen de uien in de wagen.

De VSS AMAC UL heeft als uienopname standaard een schuim- rubberen rol. Deze kan op aanvraag als optie voorzien worden van een hydraulische klep of een aangedreven borstel rol.
De zeefband op de machine is voorzien van een kleine diameter keerrol, deze heeft als voordeel dat het product zeer gemakke- lijk vanaf het zwad opgenomen wordt op de zeefband.

De zeefband heeft standaard een breedte van 1480mm, als optie kan er gekozen worden voor een breedte van 1100 mm. Verder is het mogelijk om de zeefmat te voorzien van verspron- gen spijlen.

De egelband is hydraulisch aangedreven hierdoor traploos van- uit de cabine in snelheid en hellingshoek te verstellen.
De egelband kan voorzien worden van een scheidingsrol die de laatste uien van het loof scheidt.

De vierdelige transporteur is volledig hydraulisch aangedreven, hierdoor traploos regelbaar vanuit de cabine en zeer compact in te klappen in transportstand.

VSS AMAC VRU Uienrooier


VSS AMAC VRU Uienrooier.

De voorraadrooiers van VSS AMAC zijn door jarenlange ontwikkeling en praktijkervaring uitgegroeid tot een begrip op het gebied van uienteelt. De VSS AMAC uienrooier (VRU) is standaard een zeer complete machine. De uienrooier is standaard voorzien van aangedreven vierkante rooi-as. Optioneel kan deze rooi-as gewokkeld uitgevoerd worden. Een gewokkelde rooi-as zorgt voor een gelijkmatigere verdeling op de lagering. Door slimme lagering van de rooi-as is deze snel te wisselen, dit reduceert de stilstand tijdens het seizoen.

De rooidiepte wordt geregeld door gevulkaniseerde dieptewielen. Lek rijden is hierdoor niet mogelijk. Optioneel is de machine uit te voeren met automatische diepteregeling. De automatische diepteregeling werkt met twee sleepvoeten welke regelbaar zijn met overzichtelijke potmeters.

De VRU is voorzien van een aangedreven getorst invoerrondsel over de gehele werkbreedte. Doordat het invoerrondsel getorst is ontstaat er geen opening over de gehele breedte, hierdoor wordt lekkage gereduceerd. Zowel in de graaf- als zeefmat bevind zich een aangedreven klopper. De reinigingsintensiteit kan met een arreteerhendel ingesteld worden.

De VSS AMAC uienrooier legt het product terug op het zwad. Door het gebruik van een verstelbare zwadslede blijf het product op een mooi recht zwad liggen. Alle aandrijvingen zijn afgedekt voor kleine licht gewicht kappen. Hierdoor is het mogelijk om veilig het onderhoud van de machine te voldoen. De kettingaandrijvingen zijn voorzien van automatische kettingspanners.

De VRU is leverbaar voor de diverse spoorbreedtes, van 1,50m tot 2,25m. 

In combinatie met een VSS AMAC Uienloofklapper (LKU) gaat het loofklappen, rooien en zwadleggen in één werkgang.

VSS AMAC Uienloofklappers


VSS AMAC LKU Loofklapper.

 De VSS AMAC Uienloofklapper (LKU) is uitermate geschikt voor het snijden van uienloof. De VSS AMAC LKU onderscheid zich door zijn veelzijdigheid en robuuste constructie. Service en onderhoud zijn op een eenvoudige wijze uit te voeren dankzij de ruime kleppen. De LKU is uitgevoerd met een dub- bele messen. De dubbele messen zorgen voor een grotere zuigkracht, waardoor het loof omhoog gezogen wordt en platliggend loof ook afgesneden wordt. Naast een grotere zuigkracht zorgt het bovenste mes voor een extra versnip- perde werking. Hierdoor wordt het loof in kleinere stukken gesneden, en is beter te scheiden van het product. De messen zijn van een zeer hoogwaardig staal vervaardigd. Het is deze kwaliteit, die u onder alle omstandigheden verzekerd van een lange levensduur. De VSS AMAC LKU is in verschillende werk- breedtes leverbaar: 1.50m, 1.70m, 2.25m en 3,00m.

VSS AMAC LKU-Z Loofklapper.

De VSS AMAC Uienloofklapper met loofafvoer (LKU-Z) klapt het loof door middel van een klepel as. De klepel as werpt het geklapte loof op de afvoerband, welke het naar de zijkant afvoert. Daarna worden de uien door middel van messen nagetopt. Zo ontstaat er een gelijkmatig resultaat. De klepel as is breder dan het uienbed, waardoor het loof op de zijkant van het nog te rooien uienbed meegeklapt wordt. Het loof wordt dan niet door de tractorwielen ingedrukt. De gehele machine wordt door middel van de frontaftakas aangedreven. Aan de voorzijde van de machine bevinden zich grote kappen, deze zorgen ervoor dat er gemakkelijk onder- houd gepleegd kan worden. De VSS AMAC LKU-Z is leverbaar in verschillende werkbreedtes; 1.5m, 1.7m, 2,25m en 3m.

Neem contact met ons op voor meer informatie over VSS AMAC machines.

Over VSS AMAC


In 2007 heeft VSS Machinebouw de naam AMAC overgenomen. Onder het merk: VSS AMAC worden machines voor de oogst geproduceerd. De vertrouwde AMAC techniek dient als basis voor de hedendaagse oogstmachines. Voor de uienteelt worden diverse soorten loofklappers en voorraadrooiers geproduceerd. In 2010 werd de eerste VSS AMAC Uienlader ontwikkeld. Deze machine heeft zich ontwikkeld tot een degelijk en betrouwbare machine, welke niet meer is weg te denken in de hedendaagse oogst. Door de toenemende vraag naar het voorraadrooien van aardappels heeft VSS AMAC een getrokken voorraadrooier op de markt gebracht. Deze machines hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwassen en uitgebreide machine. Naast het produceren van landbouwmachines worden er in de bandenmakerij diverse spijlenbanden gemaakt. Daardoor heeft VSS AMAC de flexibiliteit om zowel spijlenbanden voor zowel de hedendaagse als oudere rooimachines te maken.

Over A.B.M.:

A.B.M. (Antoin van den Bossche Machinery) B.V. is een landbouwmechanisatiebedrijf en handelsonderneming in landbouwmachines, verreikers, laders en heftrucks. Wij leveren u de machines voor de handelingen op en rond uw agrarisch bedrijf en voor lokaal transport. A.B.M. is gevestigd in Schoondijke (Zeeuws-Vlaanderen).

Contactgegevens:

Lange Heerenstraat 46
4507 BB Schoondijke (NL)
Tel. +31 (0)117 406 215 (algemeen)
Tel. +31 (0)6 515 639 93 (verkoop)
Mail. info@abm-machinery.nl (algemeen)
Mail. verkoop@abm-machinery.nl (verkoop)

Volg ons op Social Media: